«

Tu cum iti folosesti imaginatia?

 

imaginatia

Tu cum iti folosesti imaginatia?

 

Imaginatia este nelimitata si te poate duce pe vaile disperarii sau pe culmile implinirii, depinde de tine cum o folosesti.

 

Daca ii dai puterea sa te distruga o va face, daca ii dai puterea de a te duce in locuri fermecate o va face, daca ii dai sansa sa te ridice te va ajuta.

 

Imaginatia este una dintre armele cele mai puternice pe care le avem pentru a lupta cu suferinta si durerea si una dintre cele mai puternice catalizatoare care iti dau forta de a atinge cele mai ascunse dorinte.

 

Ai auzit de Jim Carrey?

 

jim-carrey-jpg

Jim Carrey si-a folosit imaginatia ca sa treaca peste toate neajunsurile pe care le-a avut in copilarie reusind astfel sa ajunga unul dintre cei mai mari actori de comedie ai lumii moderne.

 

Primii lui ani din viata au fost foarte dificili avand de castigat o serie de batalii pana sa ajunga acolo unde a visat.

 

Fara prieteni, cu o educatie precara si lipsit de bani, Jim Carrey a descoperit in actorie o modalitate de se elibera de griji si nevoi, simtind ca astfel poate sa isi rezolve orice problema.

 

“ L-am vazut pe tatal meu renuntand la visul de fi actor si alegand sa aiba o meserie care nu ii facea niciun fel de placere numai pentru a avea un salariu stabil. Vazandu-l ca dupa 12 ani a esuat in aceasta meserie, ramanand somer, m-am gandit de ce sa nu esuez, daca e, macar in ceva care sa ma faca fericit? ” Jim Carrey

 

In copilarie, fiind un singuratic, Jim Carrey a descoperit ca isi poate face prieteni facand oamenii sa rada asa ca a inceput sa invete glume sau sa creeze tot felul de situatii care sa le starneasca rasul celorlalti.

 

Era foarte bun la ceea ce facea si era incurajat de tatal sau sa urmeze aceasta cariera insa avea totusi problema ca era dislexic ( citea greu, avand greutati in a intelege textul ) aceasta deficienta il impiedica sa invete, obtinand astfel note slabe la scoala.

 

O alta problema pe care o avea era lipsa banilor. Ii era rusine ca era sarac si din aceasta cauza, desi era un copil apreciat pentru simtul sau al umorului, isi indeparta colegii pentru a nu se afla ca nu are bani.

 

Cum situatia sa financiara era extrem de precara se vede nevoit ca in clasa a zecea sa se angajeze dupa ore la o fabrica lucrand in ture de noapte. Pentru ca turele de opt ore il epuizau, Carrey nu era capabil sa se concentreze la scoala este pus in situatia sa renunte la studii urmandu-si vocatia de actor.

 

Jim Carrey pleaca impreuna cu familia sa in Canada locuind pentru 8 luni intr-o rulota insa visul lui il facea sa uite de neajunsuri, acesta performnad pe scena ori de cate ori prindea ocazia.

 

Situatia financiara a familiei se imbunatateste si le permite acestora sa inchirieze o casa astfel, Carrey, regasind liniste in familie, incepe sa isi construiasca o reputatie de tanara vedeta in teatrele din Toronto uimind publicul cu talentul sau de comediant.

 

Este remarcat de Rodney Dangerfield si datorita lui, Jim Carrey ajunge in Las Vegas, la Hollywood. Seara, cand avea timp, Carrey conducea masina pe un deal si uitanduse la oras isi imagina cum va deveni unul dintre cei mai mari actori de comedie ai lumii.

 

Pe langa faptul ca isi imagina isi si repeat in minte: “ Toata lumea vrea sa munceasca cu mine. Sunt un foarte bun actor. Am tot felul de oferte de a interpreta roluri in filme”.

 

bdc375b639198be96d041d1744af45c3

 

Insa intr-o seara a anului 1990 si-a dus imaginatia la un alt nivel, a  condus pana pe dealul lui preferat, a oprit masina, si-a repetat in minte mantrele dupa care a scris un cec in valoare de 10 milioane de dolari pe care l-a datat cu Noiembrie 1995.

 

A pus cecul in portofel si l-a pastrat cu mare grija.

 

In 1994 avea sa dea lovitura cu primul film din Ice Ventura, Dumb and Dumber, fiind platit cu peste 20 de milioane de dolari pentru rolul din film.

 

In anul 1994 moare si tatal sau. La inmormantare, Jim Carrey pune cecul pe care la pastrat peste 4 ani in sicriul tatalui sau onorandu-si astfel promisiunea ca va deveni un actor de comedie de succes.

 

Din acest moment Carrey avea sa impresioneze intreaga lume cu rolurile pe care le-a avut.

 

Gasesti aici un discurs a lui Jim Carrey: https://www.youtube.com/watch?v=V80-gPkpH6M

 

surse: successgroove.com

 

Lasa-mi un comentariu cu o situatie in care imaginatia te-a ajutat sa iti atingi un obiectiv.

 

by .

Interesant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *